MENÜ

    +36(30)5929402     galeriavilag.ugyfel@gmail.com

 

 

 

Galéria készítés, galériaépítés

   

 

A galériaépítésről fontosabb tudnivalók

Lakásfelújítás, lakásbővítés és új lakásvásárlás esetén kínálunk galéria megoldásokat esztétikus, minőségi kivitelezéssel tömör fából.

A galériaépítés ára jelentősen megtérül hosszú távon, ezért nem érdemes a rosszabb minőséget választani. A galéria egy értékálló beruházás meglévő ingatlanokba a kihasználatlan belterek optimális beépítésével. 
 

Milyen fából készítjük a galériákat?

Minden galéria elkészítésénél minőségi faanyagot haszálunk fel. Kizárólag asztalos minőségű, előszárított borovi fenyő faanyagból történik az építés. A felhasználás során a faanyag minden oldalán gyalult, csiszolt felülettel kerül beszerelésre. A galéria látszó éleit szép élmarással készítjük el hozzá. 

A fa szépsége érdekében időtálló favédelemmel látjuk el a beépítendő anyagokat igény esetén.

Bűszkén elmondhatjuk, hogy galéria készítéssel kapcsolatban sem érkezett semmilyen panasz cégünk működése óta.

Kiemelten figyelünk a galéria felületére, ami az egész szerkezet legnagyobb felülete, ezért csakis fózolt és járó hajópadló felületet alkalmazunk abban az esetben, ha mindkét oldala látszik a galérián.

Napjainkban igazából minden fontos az emberek számára, ezért a legjobb minőség mellett a galéria helyszíni szerelése során fokozottan ügyelünk a helyiség tisztaságára és a precíz építésre.

A fa géléria egy időt álló szerkezet, ha megfelelő minőségű faanyagból készül el és alapos felületkezeléssel van ellátva. A galéria építés ára jelentősen megtérül hosszú távon, ezért nem érdemes rosszabb minőséget választani. A galéria egy értékálló beruházás meglévő ingatlanokba a kihasználatlan belterek optimális beépítésével. 

A galéria készítés néhány napot vesz igénybe helyszínen a szerkezet kialakításától függően.

 

Referencia: Galéria készítés asztalos minőségű faanyagból.

 

Galéria készítés

 

Egyedi méretű galéria építés lakásba, üzletbe, óvodába

Galéria készítést országos szinten vállaljuk a legkisebb szerkezettől a legnagyobbig. Referencia munkáink leginkább Budapesten belvárosi lakásokban találhatók meg, de a lakás szerkezetű galériákon kívül óvodába, üzletbe, garázsba és raktárba is készült már sok-sok galéria. Referencia képeink között igyekeztünk minden lehetséges kialakítást megmutatni.

Mivel szinte minden galéria egyedi méretekkel készül a helyiség adottságaihoz, ezért minden esetben szükség van helyszíni felmérésre. A felméréseket megelőzően vázlatos tervek alapján tudunk egy előzetes árajánlatot is adni.

 

A fa galéria tartószerkezete

Galéria építés megbízható, tartós, masszív, tömör fa szerkezettel. Felhasznált alapanyaga szárított, asztalos minőségű borovi fenyő, amely nagy fesztávolságok áthidalására alkalmas. Tartószerkezete a galéria méretéből, kialakításából illetve terheléséből adódik. A fagaléria méreteit, faanyagok keresztmetszetét teherbírásához és kialakításához igazítjuk. Gyenge falazat, gipszkartonfal esetén a tartószerkezeteket megerősítjük a falak mentén. A vázszerkezet elemeit állványcsavarral rögzítjük egymáshoz és a falhoz is. A galéria készítés során az alátámasztás több tartóoszlopot is tartalmazhat. A tartóoszlopokat alul rögzítjük a padlóhoz. Nagyobb fesztávolág oszlop nélküli áthidalása esetén ragasztott faanyagot építünk be

 

Referencia: Galéria építés fenyő szerkezettel üzlethelyiségbe, lépcső alatti tároló kialakítással.

Galéria építés

 

 

Galéria építéssel terület növelés

Kis alapterületű lakásoknál gyakran előforduló probléma, hogy valamelyik funkciónak nem találunk helyet. Galériaépítéssel bővíthetjük a lakás hasznos, belakható területét beltérben végzett egyszerű átalakítással. Az építés sokszínűségéből adódóan tetszés szerint megtervezhetünk több féle kialakítást. Irodának, tárolónak, gyerekkuckónak és hálónak is kialakítható. Amennyiben a galéria magasságát részesítjük előnyben, az alsó szint másodlagos szerepet kap. Magasságtól függően alatta beépített fenyő szekrény, könyvespolc, gardrób is kialakítható.

Fontos megemlíteni tervezés estén, hogy legyen elegendő fény a galéria alatt és felett is.

 

Referencia: Galéria készítés fából egyedi igények szerint.

 Galériakészítés, galériaépítés

 

Galériaépítés lakásba és családi házba

A galéria kis alapterületű lakásoknál ideális megoldást jelent helykihasználás szempontjából. Nagy belmagasságú lakások esetében jól bevált, falbontás nélkül készülő építmény. Az elkészült galéria egyszerű, szembetűnő változást jelenít meg minden otthonban, két részre bontva a szoba képét. Mivel a galéria kialakítható a lakás bármelyik helyiségében, így kialakításától függően akár egy új lakrész is megvalósítható fölötte. A kialakítás többféle módon megoldható. Kinézete a szoba adottságaihoz, leendő használatához igazítható. Az építendő galéria mérete jelentősen függ a helyiség méretétől,  magassági szintjét a szoba belmagassága határozza meg. Minden esetben elegendő helyet kell biztosítani tervezéskor a fenti, illetve a lenti lakrésznek a mozgásigény miatt. Ha olyan szerkezet kerül kialakításra, amit felül nem csak alvásra fognak használni, célszerű a  fenti rész belmagasságát úgy tervezni, hogy kényelmesen lehessen rajta közlekedni.

A galéria is bútor, természetes színét tartósan megőrizheti favédőszerek alkalmazásával a lakásban.

 

Referencia: Galériaépítés lakásba gyedi megoldásokkal borovi fenyő szerkezettel.

 Galériaépítés borovi fenyőből

 

 

Lambéria és gipszkarton alsó borítás spotlámpa beépítéssel

A galéria alapesetben hajópadló felülettel készül. Ilyenkor alulról a tartó gerendázat és a hajópadló látszik.Galéria építés során viszont felmerül az alatta lévő rész berendezése és annak megvilágítása. A galériák alsó borítása lehet lambéria vagy gipszkarton. A lambéria vagy gipszkarton alsóborításba spotlámpa kerülhet beépítésre. A spotlámpák darabszámát a galéria alatti rész megvilágításához elegendően határozzuk meg. A galériavilágítás kapcsolóját célszerű váltókapcsolóval megoldani a feljáró alján illetve a tetején.
Lambéria nem csak a galéria aljára kerülhet. Alatta és felette falburkolatként elsősorban esztétikai céllal alkalmazzák. A burkolat dekoratív hátteret biztosít és védi a falat a sérülésektől.

 

 Referencia: Fa galéria gipszkarton alsó borítással, spotlámpa beépítéssel.

 

 Galéria készítés gipszkarton alsó borítással, spotlámpa beépítéssel

 

 

Galériatípusok: tároló, háló, iroda, gyerekkuckó, lakrész

Számos ötletes és praktikus megoldással találkoztunk már megrendelőink révén, ezért kínálatunk tervezés terén kifogyhatatlan. Lakáson belül minden helyiség szóba jöhet tervezéskor. A galéria több meglévő szoba fölé is építhető. Funkció szerint a felső szint kialakítható egy, illetve térelválasztással több lakrésznek, helyiségnek is. Létrehozásuk célja szerint készíthető olyan galéria, amely csak alvás céljából épül. Ezek a galériák a legkisebb keresztmetszetű tartó szerkezet elemekből épülnek fel. Azok a galériák, amelyek tanuló galériának, dolgozó galériának, tároló galériának készülnek, nagyobb igénybevételnek vannak kitéve vagy szobabútorok kerülnek fel rá nagyobb keresztmetszetű szerkezeti elemeket tartalmaznak. Összetettebb szerkezeteknél fontos előre megtervezni mindennek a pontos helyét. Az ilyen galériáknál leginkább a szinteltolás jellemző, amely lehet akár egy fellépő, egy magasabban lévő rész,  egy tv-sarok, egy tárológaléria lépcsővel, de folyosó is kialakítható a galéria körül. Ötletek sokasága valósítható meg egy kis időráfordítással, és tervezéssel, hogy minél otthonosabban nézzen ki a felső szint.

 

TÁROLÓ GALÉRIA KÉSZÍTÉS esetén általában nem készül feljáró és korlát sem. Ezzel a típusú galériával egy nagyobb tárolóhelyet lehet kialakítani lakásban vagy üzletben. Üzlethelyiségbe nagyobb teherbírású tartószerkezet kerül beépítésre. Amennyiben minden oldalon fal határolja a galériát és nincs hely lépcsőnek, akkor padlásfeljáróval is kialakítható.

 

Referencia: Tároló galéria készítés lépcső és korlát nélkül is. Padlásfeljáró beépítéssel is megoldható.

 

 Tároló galéria készítés

 

HÁLÓ GALÉRIA KÉSZÍTÉS esetén általában függőleges vagy enyhén döntött létra készül a galériához. Ezek a típusú galériák hasonló méretekben készülnek, mint a galériaágyak. Ellentétben a galériaágyakkal hajópadló a fekvőfelületük és leesgátló helyett inkább korlátelemek kerülnek fel rá.tén általában függőleges vagy enyhén döntött létra készül a galériához. Ezek a típusú galériák hasonló méretekben készülnek, mint a galériaágyak. Ellentétben a galériaágyakkal hajópadló a fekvőfelületük és leesgátló helyett inkább korlátelemek kerülnek fel rá.

 

Referencia: Háló galéria borovi fenyőből és matrachoz ágykeret lábak nélkül, rácsozott felülettel.

 

Háló galéria borovi fenyőből

 

GALÉRIA KIALAKÍTÁSA IRODÁNAK. Ilyen jellegű galéria készítése üzlethelyiségben és lakásban is kialakítható. A galéria járófelülete laminált padlóval készül. 

 

Referencia: Galériakészítés borovi fenyő szerkezettel. Élmart, tömör fa korlátelemekkel, laminált padló járófelülettel. Iroda kialakítás galérián.

 

Galériakészítés lakásba

 

GYEREKKUCKÓ ÉPÍTÉS során leginkább a vidám színek változatossága dominál a galérián. Kialakításuk teljesen egyedi igények szerint készül. Változatos feljárók készítésével jutnak fel a gyerekek a galériára. Mivel gyerekek használják ezt a típusú galériát, elsősorban a biztonságra törekszünk építéskor. Betétes korlátokkal, leesésgátlóval esetleg zárható kis ajtóval készülhet el a gyerek bútor. A gyerekkuckó akár két feljáró résszel is elkészíthető, ami tartalmazhat függőleges, enyhén döntött létrát, lépcsőt és egy szinteltolásos mászótornyot. A feljáróra kapaszkodó elem is szerelhető. A galéria alvó hellyel kombinálva igazi gyerek birodalommá válik.

 

Referencia: Borovi fenyő galéria gyerekeknek különböző színekkel kombinálva. Szinteltolásos, mászó torony beépítéssel.

 

 Borovi fenyő galéria gyerekeknek

 

ÚJ LAKRÉSZ KIALAKÍTÁSA GALÉRIÁN

 Referencia: Galériaépítés esztergált korlátelemekkel.

 

Galériaépítés

 

 

Hasonló szerkezetek építése beltérben: dobogó

Dobogó készítés is megvalósítható egyedi méretekben. A dobogó alatti rész kialakítható tárolónak ajtófrontokkal. Nagyobb felület esetén kihúzható ágyneműtartóval vagy kihúzható egy- illetve kétszemélyes ággyal kombinálható. A dobogóhoz legfeljebb egy kisebb lépcső vagy fellépő készül. A fal mellé épített lépcsőhöz egyszerű deszka, hengeres vagy omega kapaszkodó szerelhető fel tartó konzolokkal.A felülete alapesetben hajópadló vagy osb lap, de az osb lapra sok esetben laminált padló is kerül. A falak mentén lévő illesztéshez laminált vagy tömör fenyő szegőléc kerül. Oldalai lambériából, táblásított fenyőlapból, rétegelt lemezből vagy osb lapból készülhetnek igény szerint. 

 

 Referencia: Dobogó készítés fenyő szerkezettel, hajópadló vagy laminált felülettel. Kihúzhatós ágykeret előlappal, rácsozott felülettel.

 

 Dobogó készítés

 

Galéria, dobogó felülete: hajópadló

A galériák felülete nagyon szépen megmunkált hajópadló borítással készül. Ezek a felületek elegáns megjelenést adnak a faszerkezeteknek, és bármilyen környezetben melegséget, harmóniát keltenek. A galéria nagy igénybevételű felület, ezért kiválóan alkalmas a felületére a borovi fenyőből előállított hajópadló, amelynek a főbb jellemzői közé tartozik a künnyű tisztítás, a jó hang- és hőszigetelő képesség.  A járófelület vastagsága a szerkezet kialakításnak és a terhelésnek megfelelően 20mm. Hajópadló felületet szegőlécekkel határolhatjuk a falak mentén. Az elkészített galériát - a felületborítás után - még szebbé tehetjük laminált padló lerakásával vagy padlószőnyeg borítással. Mindkét megoldás esetén szegőlécekkel díszíthetjük a felületet a falak mentén.

 

A fa sérülékeny anyag. Ahhoz, hogy szépsége megmaradjon felületkezeléssel kell ellátni. A favédőszerek hatékonyan óvják a fabútorokat, galériát, lambériát, korlátot, lépcsőt. A jó favédelem hatékony, tartós, hosszú időn át védi a fát. Faanyagvédelmet kell biztosítani galériára, lépcsőre, korlátra a napsugárzás, nedvesség, gombák és kártevők ellen. Beltérben leginkább ajánlott a vizes bázisú lazúr használata, vagy a vizes bázisú parketta lakk, ami kopásálló bevonatot képez.

 

Referencia: Galéria borovi fenyőből, hajópadló felülettel. Ledes spotlámpa beépítés egyedi kialakítással.

 

Galériakészítés

 

Óvodai galériaépítés

A gyerekek beltéren és kültéren egyaránt kedvelik a mászkálós, bújkálós helyeket. Ennek a célnak kíválóan megfelel a lakásban - gyerek szobában, nappaliban - felállított galéria. Ezekre a galériákra külön reteszelhető kisajtó szerelhető a lépcső tetején - kiesés védő - vagy alján - feljutást akadályozó. A korlátokat játszó galériára csak függőleges elemekkel készítjük el. A gyerekek részére épülő galéria felületkezelése vizesbázisú színtelen vagy színes lazúrfestékkel történhet. A galéria alatt, a galérián illetve a határoló falakon is kialakítható egyéb bútor, bútorként funkcionáló pakolós rész vagy polcozott rész.

Az óvodaba készített galéria részben hasonlít a lakásokban elkészülő játszó galériához. Az óvodai galériák szépsége az egyediségben rejlik. Minden kis elemnek megvan a helye és a funkciója a gyerekek számára. Fontos, hogy kialakítás szempontjából könnyedén használják a galéria alatti területet is. Biztonságos lépcsővel és korláttal készül el mindegyik galéria az óvodák részére. Ezeknél a galéria elemeknél fontos, hogy a gyerekek és a felnőttek egyaránt használhassák. Minden galéria elem felületén gyalult, csiszolt és élein mart. Az óvodai galéria felületkezelése a gyerekbútorokra alkalmas festékkel készül el.

 

 Referencia: Fa galéria építés óvodába egyedi kialakításokkal.

 

  Óvodai galéria készítés

 

 

Miért minket válasszon?

Nálunk biztosan talál elegendő információt elképzelésére.

Minden galériát előzetes árajánlat után ingyenesen felmérünk. 

Masszív, esztétikus, otthonos kialakítással készítjük el a galériákat minden otthonban, óvodában vagy üzletben.

A fa galériákat minőségi kivitelezésben adjuk át.

Rengeteg referenciával rendelkezünk, így sok-sok egyedi kialakításra talál ötleteket.

A galéria helyszíni szerelése során fokozottan ügyelünk a helyiség tisztaságára és a precíz építésre.

 


Galériaépítéssel kapcsolatban az alábbi telefonszámon érdeklődhet:

+36 (30)5929402

 

Asztali nézet